
Книга Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці
Ми їмо по декілька раз на день, ми винаходимо нові блюда і удосконалюємо способи приготування старих, ми вивчаємо кулінарне мистецтво і пробуємо кухню інших країн і континентів, але при цьому навіть не звертаємо уваги на те, як тісно історія їжі пов'язана з історією цивілізації. Здається, що і немає ніякого зв'язку і у їжі немає ніякої історії.Насправді історія є - і ще яка!Наша їжа еволюціонувала, тобто розвивалася разом з нами. Між шматком м'яса, що випадково впав у вогнище в незапам'ятні часи і сучасним стриплойном існує величезна різниця, і в той же час між ними крізь віки і тисячоліття простежується родинний зв'язок. Такий самий зв'язок простежується і між зернами, які колись розмочували у воді для того, щоб з'їсти, і нинішнім асортиментом каш і пловів. Навіть між католицьким постом і японськими блюдами темпура є зв'язок, хоча і в це важко повірити. У нашому світі все взаємозв'язано!Як релігійні вірування вплинули на кухню народів світу?Чому на древніх арабських ринках процвітала торгівля живими баранами?Як індійські кухарі перетворювали заморські блюда на чисто індійські за допомогою йогурту?Чому японські імператори, незважаючи на релігійну заборону, годували солдатів м'ясом?Як розвиток морської торгівлі позначився на італійській і візантійській кухні?Чому тюркські манти на російській землі стали економічними і маленькими пельменями?Через що купівля їжі і прянощів стала значною статтею витрат при дворі Людовика XIV?Як Жовтнева революція 1917 року в Росії зруйнувала багатовікову традицію виготовлення російських блюд?
- ФІО Автора
- Міллер Джеймс
- Мова
- Російська
- Вік
- 16
- Серія
- Кращі науково-популярні книги
- Дата виходу
- 2018
Відгуки
Неймовірно цікава та пізнавальна книга про історію їжі та її зв'
"Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці" - це захоплююче подорож у світ кулінарії, яка розкриває перед читачем неймовірні факти та зв'язки між історією цивілізації та тим, що ми їмо. Автор майстерно розповідає про те, як релігійні вірування, торгівля, політичні події та інші аспекти вплинули на кухню різних народів світу, розкриваючи нам різноманітність та багатство кулінарних традицій. Ця книга не лише розширить ваші знання про їжу, а й допоможе зрозуміти, як важливо вивчати історію для розуміння сучасності. Рекомендую всім шанувальникам кулінарії та історії!
Ще книги цієї тематики
Книга Копчення риби
15 грн
14 грн
Книга Кращі рецепти наливок і настоянок
15 грн
14 грн
Книга Кращі рецепти домашнього вина
15 грн
14 грн
Книга Копчення м'яса
15 грн
14 грн
Книга Домашній квас
15 грн
14 грн
Книга Велика кулінарна книга діабетика
103 грн
93 грн
Книга Домашнє пиво
15 грн
14 грн
Книга Дитяче харчування
127 грн
115 грн
Книга Мультиварка-скороварка. Готуємо...
78 грн
71 грн
Книга Готуємо у барбекю, грилі, на...
27 грн
25 грн
2023-12-23
Захоплююча подорож у світ кулінарії та історії!
"Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці" - це книга, яка здатна захопити та вразити навіть найвимогливіших читачів. Автор вдало поєднав у цій роботі факти з історії розвитку людства з цікавими відомостями про кулінарію різних народів. Читаючи цю книгу, ви дізнаєтеся про те, як змінювалася їжа разом із змінами у суспільстві, які події вплинули на кухню різних країн та які цікаві факти приховує історія гастрономії. Ця книга - не просто джерело знань, вона - справжнє відкриття для тих, хто цікавиться історією та кулінарією. Рекомендую з задоволенням!