
Book Meal and evolution. History of Homo Sapiens is in a dish
We eat on a few one time per a day, we invent new dishes and perfect the methods of preparation old, we study a culinary art and try the kitchen of other countries and continents, but here even take no notice on that, how closely history of meal is related to history of civilization. It seems, what no connection is and a meal has no history.History is actually - and yet what!Our meal evolved, id est developed together with us. Between the piece of meat, by chance tumbling into a fire in immemorial times and modern стриплойном there is an enormous difference, and at the same time between them through centuries and millenniums family connection is traced. Exactly such connection is traced and between grains that once soaked in water in an order to eat, and present assortment of porridges and pilaus. Even between a catholic post and Japanese dishes of темпура there is connection, it is though difficult to believe in it. In our world all is associate!How did religious beliefs influence on the kitchen of the world people?Why did trading in living rams prosper on the ancient Arabic markets?How did the Indian cooks convert oversea dishes into cleanly Indian by means of yoghurt?Why did the Japanese emperors, in spite of religious prohibition, feed with soldiers meat?As development of sea-born trade affected on to the Italian and Byzantine kitchen?Why did turkic манты on Russian earth become economical and little meat dumplings?What did the purchase of meal and spicinesses become the considerable item of expenses from at the court of Lui XIV?How is October revolution 1917 year in Russia pranged centuries-old tradition of making of the Russian dishes?
- Name of the Author
- Миллер James
- Language
- Russian
- Age
- 16
- Series
- The best popular scientific books
- Release date
- 2018
Reviews
Неймовірно цікава та пізнавальна книга про історію їжі та її зв'
"Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці" - це захоплююче подорож у світ кулінарії, яка розкриває перед читачем неймовірні факти та зв'язки між історією цивілізації та тим, що ми їмо. Автор майстерно розповідає про те, як релігійні вірування, торгівля, політичні події та інші аспекти вплинули на кухню різних народів світу, розкриваючи нам різноманітність та багатство кулінарних традицій. Ця книга не лише розширить ваші знання про їжу, а й допоможе зрозуміти, як важливо вивчати історію для розуміння сучасності. Рекомендую всім шанувальникам кулінарії та історії!
More books on this topic
Book Smoking of fish
15 UAH
14 UAH
Book The best recipes of liqueurs and...
15 UAH
14 UAH
Book The best recipes of domestic wine
15 UAH
14 UAH
Book Smoking of meat
15 UAH
14 UAH
Book Domestic kvass
15 UAH
14 UAH
Book Large culinary book of diabetic
103 UAH
93 UAH
Book Domestic beer
15 UAH
14 UAH
Book Child's food
127 UAH
115 UAH
Book Multicooking-pressure-cooker. We...
78 UAH
71 UAH
Book Cooking in a barbecue, grill, on...
27 UAH
25 UAH
12/23/2023
Захоплююча подорож у світ кулінарії та історії!
"Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці" - це книга, яка здатна захопити та вразити навіть найвимогливіших читачів. Автор вдало поєднав у цій роботі факти з історії розвитку людства з цікавими відомостями про кулінарію різних народів. Читаючи цю книгу, ви дізнаєтеся про те, як змінювалася їжа разом із змінами у суспільстві, які події вплинули на кухню різних країн та які цікаві факти приховує історія гастрономії. Ця книга - не просто джерело знань, вона - справжнє відкриття для тих, хто цікавиться історією та кулінарією. Рекомендую з задоволенням!