
Книга Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці
Ми їмо по декілька раз на день, ми винаходимо нові блюда і удосконалюємо способи приготування старих, ми вивчаємо кулінарне мистецтво і пробуємо кухню інших країн і континентів, але при цьому навіть не звертаємо уваги на те, як тісно історія їжі пов'язана з історією цивілізації. Здається, що і немає ніякого зв'язку і у їжі немає ніякої історії.Насправді історія є - і ще яка!Наша їжа еволюціонувала, тобто розвивалася разом з нами. Між шматком м'яса, що випадково впав у вогнище в незапам'ятні часи і сучасним стриплойном існує величезна різниця, і в той же час між ними крізь віки і тисячоліття простежується родинний зв'язок. Такий самий зв'язок простежується і між зернами, які колись розмочували у воді для того, щоб з'їсти, і нинішнім асортиментом каш і пловів. Навіть між католицьким постом і японськими блюдами темпура є зв'язок, хоча і в це важко повірити. У нашому світі все взаємозв'язано!Як релігійні вірування вплинули на кухню народів світу?Чому на древніх арабських ринках процвітала торгівля живими баранами?Як індійські кухарі перетворювали заморські блюда на чисто індійські за допомогою йогурту?Чому японські імператори, незважаючи на релігійну заборону, годували солдатів м'ясом?Як розвиток морської торгівлі позначився на італійській і візантійській кухні?Чому тюркські манти на російській землі стали економічними і маленькими пельменями?Через що купівля їжі і прянощів стала значною статтею витрат при дворі Людовика XIV?Як Жовтнева революція 1917 року в Росії зруйнувала багатовікову традицію виготовлення російських блюд?
Текст книги було перекладено з мови оригіналу із застосуванням технологій штучного інтелекту. Попри загалом високий рівень перекладу, можливі окремі неточності у фразових конструкціях, а також поодинокі неперекладені слова чи словосполучення. Після отримання замовлення, претензії щодо якості перекладу не приймаються.
- ФІО Автора
- Міллер Джеймс
- Мова
- Українська
- Вік
- 16
- Серія
- Кращі науково-популярні книги
- Дата виходу
- 2018
Відгуки
Ще книги цієї тематики
Книга Копчення риби
15 грн
14 грн
Книга Кращі рецепти наливок і настоянок
15 грн
14 грн
Книга Кращі рецепти домашнього вина
15 грн
14 грн
Книга Копчення м'яса
15 грн
14 грн
Книга Домашній квас
15 грн
14 грн
Книга Велика кулінарна книга діабетика
103 грн
93 грн
Книга Домашнє пиво
15 грн
14 грн
Книга Дитяче харчування
127 грн
115 грн
Книга Мультиварка-скороварка. Готуємо...
78 грн
71 грн
Книга Готуємо у барбекю, грилі, на...
27 грн
25 грн
2023-10-07
Вражаюча подорож в історію їжі та цивілізації!
Книга "Їжа і еволюція. Історія Homo Sapiens в тарілці" справді відкриває очі на те, як тісно пов'язана наша кулінарна спадщина з історією людства. Автор майстерно досліджує еволюцію їжі, показуючи, як кожен шматок їжі, який ми споживаємо, має свою унікальну історію, що сягає в далеке минуле. Від випадкового вогнища до сучасних кулінарних шедеврів — книга розкриває зв'язки між різними культурами, релігійними віруваннями та соціальними змінами, які вплинули на наші гастрономічні звички. Я був вражений тим, як автор вміло поєднує факти з історії, антропології та кулінарії, створюючи захоплюючий наратив. Це не просто книга про їжу, це справжня енциклопедія, яка спонукає замислитися про наше місце в світі та про те, як ми взаємодіємо з культурою через їжу. Рекомендую всім, хто цікавиться історією, кулінарією та культурними традиціями!