
Book Imperial cuisine, XIX - early XX centuries
The book tells a lot of interesting and sometimes unexpected things about the complex organization of food processes for all categories of inhabitants of imperial residences - from the families of monarchs and high-ranking courtiers to full-time palace servants and thousands of people invited to the holiday. You will learn about the culinary preferences of the Russian emperors, about the number of and an assortment of alcoholic drinks on the royal tables. About how the quality of food was controlled and safety was ensured in the imperial kitchens, about the peculiarities of the diet of sovereigns outside the walls of their residences, in the field - in war, on the hunt, during country picnics.
The book’s text has been translated from the original language using an artificial intelligence system. In most cases, the translation is accurate and clear, but occasionally there may be incorrect phrasing or individual words left untranslated.
- Name of the Author
- Александр Соколов Ростиславович
Игорь Зимин Викторович
Илья Лазерсон Исаакович - Language
- Ukrainian
- Release date
- 2014
Reviews
More books on this topic
Book Ten year anniversary
11 UAH
10 UAH
Book First Kyiv princes
11 UAH
10 UAH
Book To love all ages
20 UAH
18 UAH
Book All happy families
17 UAH
16 UAH
Book In the name Гуччи. Memoirs of...
126 UAH
114 UAH
Book Secret service agent of the...
69 UAH
63 UAH
Book Science to win
25 UAH
23 UAH
Book It "away shame"!. Sexual...
64 UAH
58 UAH
Book Live and admire. Cindy Crawford
125 UAH
113 UAH
Book How to steal king? History...
117 UAH
106 UAH
10/18/2023
Неперевершене занурення в кулінарну історію імперії!
Книга "Імператорська кухня, XIX - початок XX століття" відкриває перед читачем захоплюючий світ кулінарних традицій та організації харчування в імператорських резиденціях. Автор детально описує не лише асортимент страв, які подавалися на царських столах, а й складні процеси, що стояли за їх приготуванням. Це не просто книга про їжу, а справжній культурний аналіз, який дозволяє зрозуміти, як харчування впливало на соціальні відносини та статус людей у той час. Особливо цікаво дізнатися про специфіку харчування монархів у польових умовах, що додає ще більше глибини до розуміння життя в імперії. Хоча переклад тексту іноді має недоліки, загальна якість викладу та інформації вражає. Рекомендую цю книгу всім, хто цікавиться історією, кулінарією та культурою!