Book Imperial cuisine, XIX - early XX centuries
The book tells a lot of interesting and sometimes unexpected things about the complex organization of food processes for all categories of inhabitants of imperial residences - from the families of monarchs and high-ranking courtiers to full-time palace servants and thousands of people invited to the holiday. You will learn about the culinary preferences of the Russian emperors, about the number of and an assortment of alcoholic drinks on the royal tables. About how the quality of food was controlled and safety was ensured in the imperial kitchens, about the peculiarities of the diet of sovereigns outside the walls of their residences, in the field - in war, on the hunt, during country picnics.
- Name of the Author
- Александр Соколов Ростиславович
Игорь Зимин Викторович
Илья Лазерсон Исаакович - Number of pages
- 439
- Language
- Russian
- Cover
- Soft
Reviews
More books on this topic
Book Ten year anniversary
11 UAH
10 UAH
Book First Kyiv princes
11 UAH
10 UAH
Book To love all ages
20 UAH
18 UAH
Book All happy families
17 UAH
16 UAH
Book In the name Гуччи. Memoirs of...
126 UAH
114 UAH
Book Secret service agent of the...
69 UAH
63 UAH
Book Science to win
25 UAH
23 UAH
Book It "away shame"!. Sexual...
64 UAH
58 UAH
Book Live and admire. Cindy Crawford
125 UAH
113 UAH
Book How to steal king? History...
117 UAH
106 UAH
07/26/2022
Вражаюча подорож у світ імператорської кулінарії!
Книга "Імператорська кухня, XIX - початок XX століття" є справжнім відкриттям для всіх, хто цікавиться історією та гастрономією. Автор детально досліджує складну організацію харчування в імператорських резиденціях, розкриваючи не лише процеси приготування їжі, але й культурні та соціальні аспекти, пов'язані з харчуванням монархів і їх оточення. Читач дізнається про різноманіття страв, які подавалися на царських столах, а також про контроль якості продуктів і безпеку на кухнях. Особливо вражає опис харчування государів під час військових кампаній та на полюванні, що надає глибину розумінню їхнього способу життя. Книга написана живою мовою, з багатьма цікавими фактами та анекдотами, що робить її не лише пізнавальною, але й захоплюючою. Рекомендую цю книгу всім, хто хоче поринути у світ розкоші та витонченості імператорської кухні!