book type

Book Ingredients. Strange chemical properties of what we eat, drink and put on our skin

FU045654

Select the language of the book:

Ukrainian
In stock
1  
125 UAH
113 UAH - 10%

When your hand reaches for a packet of chips, should you refrain and deny yourself the pleasure, or can you still eat a couple more? When going to the beach, how much sunscreen should you apply to your skin and how does SPF work? Is coffee good or bad? The book Ingredients, written by chemist and science popularizer George Zeidan, examines the variety of chemicals that end up in the human body in different ways. Is it true that processed foods are truly poison, and how do they contribute to obesity and other diseases? Why do we get sunburned and what are the consequences of excessive sunbathing? What happens when chemicals from foods and the environment come into contact with chemicals from our bodies? You'll learn why processed foods exist in the first place, and then work with the author to learn about the chemicals you're exposed to every day.



The book’s text has been translated from the original language using an artificial intelligence system. In most cases, the translation is accurate and clear, but occasionally there may be incorrect phrasing or individual words left untranslated.
Name of the Author
Джордж Зейдан
Language
Ukrainian
Release date
2021
Translator
Ольга Андреевна Ляшенко

Reviews

Grade 


04/19/2022

Відкриває очі на повсякденні речі!

Книга "Інгредієнти" - це справжнє відкриття для всіх, хто хоче зрозуміти, що насправді міститься в продуктах, які ми споживаємо, та косметичних засобах, які використовуємо. Джордж Зейдан, як хімік і популяризатор науки, майстерно пояснює складні хімічні процеси простими словами, що робить цю книгу доступною для широкої аудиторії. Я був вражений тим, як автор детально розглядає вплив оброблених харчових продуктів на наше здоров'я, а також розкриває міфи про сонцезахисні засоби та їх реальну ефективність. Книга спонукає задуматися про наші щоденні звички і вибір продуктів, які ми споживаємо. Хоча переклад тексту місцями може бути неідеальним, це не зменшує цінності інформації, яку ви отримуєте. Рекомендую всім, хто хоче дізнатися більше про хімію в нашому житті та вплив на здоров'я!

Write your review

Book Ingredients. Strange chemical properties of what we eat, drink and put on our skin

When your hand reaches for a packet of chips, should you refrain and deny yourself the pleasure, or can you still eat a couple more? When going to the beach,...

Write your review

More books on this topic