
Книга Хроніка грузинської подорожі, або Історія однієї гульні з картинками і рецептами
Мандрівник, автор сотень статей і тисяч колонок, любитель поїсти і випити, колекціонер, фотограф і журналіст Геннадій Йозефавичус написав книгу, після прочитання якої ви точно полюбите Грузію і її кухню. Автор і його друзі, художники Тотибадзе, так самозабутньо смачно і багато їдять і п'ють, що до них хочеться негайно приєднатися. Спочатку в Москві. А потім вже і в Грузії, куди вони вирушають у Велике закавказьке гастрономічна подорож.Герої проводять в Грузії всього тиждень, а з'їсти і випити устигають на півжиття вперед. Мцхета, Кахетія, Тбілісі і околиці, маєтки грузинських князів з незмінними винними льохами і замки місцевої богеми з картинними галереями точно уразять уяву читача. Грузинська гульня, осмислена і людинолюбна, неодмінно включає шашлики різних сортів, п'яну форель, хинкали, пхали чихиртму і дивовижні місцеві вина. А також колоритні специалитеты на зразок котлет з яйцями або мацоні з молока буйволиці. До речі, чи знаєте ви, що окрім білого і червоного вина існує ще золоте і рожеве? Подорожуючі навіть піднімуться на Казбеги, щоб покуштувати в ресторані майже захмарного готелю фірмові хачапурі і каурму. А ще заспівають оди придорожнім харчевням, які в Грузії, здається, можуть посперечатися навіть з ресторанами. Адже тут подають кращі правильні хинкали зі свининою і чачу. До речі, рецепти усього найсмачнішого і дивовижнішого (включаючи знаменитий антипохмільний суп з яйцем) чекають вас у кінці книги. І написані вони так, що утриматися і не приготувати майже неможливо.Попутно з описом гульні і смакуванням блюд автор знайомить нас з грузинською історією і культурою - від древніх монастирів до сучасних художників примитивистов.Автор знає толк і в справжній кухні, і в подорожах, і в російській літературі. Його бездоганно іскрометний стиль примушує згадати книги Довлатова, Битова і Віники Ерофеева (тим більше що текст кишить алюзіями і ремінісценціями, починаючи зі знаменитого "І негайно випив"). Ця книга буде цікава тим, хто сумує не лише по високій кухні, але і по високій російській літературі. Читати її легко, і навіть весело, але вона залишає глибокий і приємний післясмак. Прямо як грузинська кухня.У форматі PDF A4 збережений видавничий макет.
Текст книги було перекладено з мови оригіналу із застосуванням технологій штучного інтелекту. Попри загалом високий рівень перекладу, можливі окремі неточності у фразових конструкціях, а також поодинокі неперекладені слова чи словосполучення. Після отримання замовлення, претензії щодо якості перекладу не приймаються.
- ФІО Автора
- Йозефавичус Геннадій
- Мова
- Українська
- Вік
- 18
- Серія
- Кулінарія. Весь світ на твоїй кухні
- Дата виходу
- 2022
Відгуки
Ще книги цієї тематики
Книга Подорожник
137 грн
124 грн
Книга Аварійна навігація "по Жюль-Верну"
98 грн
89 грн
Книга Можна все
171 грн
154 грн
Книга Що таке Мадейра
98 грн
89 грн
Книга Пішки автономно. Довідник...
171 грн
154 грн
Книга Моя Португалія. З блокнота...
127 грн
115 грн
Книга Кури не літають (збірка)
92 грн
83 грн
Книга На берегах Босфору. Стамбул в...
132 грн
119 грн
Книга Офісний пілот. Небесні історії - 3
98 грн
89 грн
Книга Слухаючи тварин. Історія...
127 грн
115 грн
2025-01-13
Неймовірна подорож в серце Грузії та її гастрономії!
Книга "Хроніка грузинської подорожі, або Історія однієї гульні" стала для мене справжнім відкриттям. Геннадій Йозефавичус майстерно поєднує в ній свою любов до Грузії, її культури та кухні, створюючи незабутній літературний досвід. Читати цю книгу - це як мандрувати разом з автором по мальовничих куточках Грузії, насолоджуючись смачними стравами та винами. Його опис страв, таких як хінкалі, пхали та шашлики, настільки живий і апетитний, що я відчував, як мої смакові рецептори активізуються. Кожна сторінка наповнена не лише гастрономічними відкриттями, але й глибокими знаннями про історію та культуру Грузії, що робить цю книгу не лише кулінарним путівником, а й культурним дослідженням. Рецепти на кінець книги - це справжня знахідка для кожного, хто хоче спробувати приготувати ці страви вдома. Стиль автора легкий і іскрометний, що нагадує про класиків російської літератури, але з сучасним підходом. Я рекомендую цю книгу всім, хто любить подорожі, смачну їжу та цікаві історії!