Книга Інтродукція малопоширених культур плодівництва в умовах Білорусі (журавлина великоплідна, голубика високоросла, актин...
У монографії узагальнені результати багаторічних комплексних досліджень сезонного розвитку, продукційних, морфометричних і біохімічних характеристик плодів нових інтродукованих сортів журавлини великоплідної| голубики високорослої, актинидії коломикта, актинидії аргута і актинидії полігамній в умовах Білорусі. Встановлені міжвидові, міжсортові і міжсезонні відмінності в змісті в плодах найбільш цінних в фізіологічному плані з'єднань - вільних органічних, аскорбіновою і гидроксикоричных кислот, розчинних цукрів, пектинових і дубильних речовин, антоциановых пігментів, катехінів і флавонолов. Визначена міра залежності біохімічних характеристик плодів від генотипу рослин і гідротермічного режиму сезону. Виявлені таксоны, найбільш перспективні для практичного використання за показниками якості ягідній продукції і стійкості її біохімічного складу до зовнішніх дій.Книга розрахована на фахівців в області ботаніки, інтродукції, фізіології і біохімії рослин, сільського і лісового господарства.
- ФІО Автора
- Коллектив авторов
- Кількість сторінок
- 315
- Мова
- Російська
- Обкладинка
- Тверда
- Дата виходу
- 2019
Відгуки
Ще книги цієї тематики
Книга Біологія бажання: чому...
176 грн
159 грн
Книга Дівчинка, яка мчала в казковій...
131 грн
118 грн
Книга Клеймо творця
76 грн
69 грн
Книга Омана Бога
146 грн
132 грн
Книга Yerba Mate: Мате. Мате. Мати
86 грн
78 грн
Книга Втеча від самотності
146 грн
132 грн
Книга Термодинаміка для чайників®
146 грн
132 грн
Книга Егоїстичний ген: видання до...
196 грн
177 грн
Книга Тому нудьгують в утопії. Роман....
137 грн
124 грн
Книга Соціобіологія: новий синтез
196 грн
177 грн
2022-02-09
Шедевр ботанічної літератури!
Книга "Інтродукція малопоширених культур плодівництва в умовах Білорусі" - це справжнє джерело знань для фахівців у галузі ботаніки, інтродукції, фізіології та біохімії рослин. Автор узагальнив результати досліджень нових інтродукованих сортів журавлини, голубики та актинидії, розкривши міжвидові та міжсортові відмінності у змісті цінних органічних сполук у плодах. Читач знайде в книзі важливі відомості про біохімічні характеристики плодів, їх залежність від генотипу рослин та гідротермічного режиму сезону. Окрім того, автор визначив найбільш перспективні таксони для практичного використання за показниками якості ягідної продукції. Ця книга - справжнє скарбниця знань, яка допоможе розширити розуміння процесів росту та розвитку рослин, а також впливу генетичних та середовищних факторів на їх біохімічний склад. Рекомендую цю книгу всім, хто цікавиться рослинництвом та науковими дослідженнями у цій галузі!