book type

Book Restaurants, taverns, teahouses... From the history of public catering in St. Petersburg in the 18th – early 20th centuries

FR662507

Select the language of the book:

Russian
In stock
1  
121 UAH
109 UAH - 10%

The book, based on a large amount of factual material, tells about the history of the formation and development of the phenomenon of “public catering” in St. Petersburg: about restaurants, taverns, tea houses, taverns and other establishments. You will also learn a lot of interesting things about their structure and, of course, about those who worked there. The appendix provides examples of ancient recipes. If you wish, you can easily use them to cook and taste what was traditionally served on the table. The book is richly illustrated and will undoubtedly arouse interest among a wide range of readers.

Name of the Author
Юлия Демиденко Борисовна
Language
Russian

Reviews

Grade 


10/19/2024

Неперевершене дослідження історії гастрономії

Ця книга є справжнім скарбом для всіх, хто цікавиться історією та культурою громадського харчування в Петербурзі. Автор вдало поєднує фактичний матеріал з живими описами закладів, які стали невід'ємною частиною життя міста. Читач має можливість зануритися в атмосферу XVIII – початку XX століття, дізнатися про ресторани, шинки, чайні та трактири, які формували гастрономічну культуру того часу. Особливо вражає додаток зі старовинними рецептами, які дозволяють не лише читати про минуле, а й відчути його смак на власному столі. Це видання не лише інформативне, але й надихає на нові кулінарні експерименти. Рекомендую всім, хто хоче глибше зрозуміти, як формувалася гастрономічна ідентичність Петербурга!

Write your review

Book Restaurants, taverns, teahouses... From the history of public catering in St. Petersburg in the 18th – early 20th centuries

The book, based on a large amount of factual material, tells about the history of the formation and development of the phenomenon of “public catering” in St....

Write your review

More books on this topic