book type

Book Sir Gawain and the Green Knight

FR352169

Select the language of the book:

Russian
In stock
1  
76 UAH
69 UAH - 10%

English anonymous chivalric romance of the 14th century. “Sir Gawain and the Green Knight” has been translated into Russian for the first time. Translation by V. Betaki according to the edition: Sir Gawain and the Green Knight / Ed. by W.R.J. Barron. Manchester, 1994. Philological edition M.B. Overchenko. The accompanying article to the novel (author M.V. Overchenko) is the first major research work published in Russia devoted to the alliterative revival and the work of the poet “Sir Gawain”.

Sir Gawain and the Green Knight (scientific publication) / Per . V. P. Betaki; Article and notes by M. V. Overchenko. – M.: Nauka, 2003. – 266 p. – series “Literary monuments”

Name of the Author
Автор Неизвестен Европейская старинная литература --
Language
Russian
Translator
Василий Павлович Бетаки

Reviews

Grade 


04/15/2024

Вражаюче повернення до класики лицарської літератури!

Книга "Сер Гавейн та Зелений Лицар" - це не лише захоплюючий роман, а й важливий культурний артефакт, який відкриває перед читачем світ середньовічної Англії. Переклад В. Бетакі вдало передає атмосферу та емоції оригіналу, а філологічна редакція М.В. Оверченко додає глибини та контексту, що робить це видання особливо цінним для тих, хто цікавиться літературою та історією. Роман наповнений символізмом, моральними дилемами та захоплюючими пригодами, що робить його актуальним і в наш час. Читачі можуть насолодитися не лише захоплюючим сюжетом, а й глибоким аналізом творчості поета, що дозволяє зрозуміти його внесок у літературу. Рекомендую всім, хто цінує класичні твори та хоче зануритися у світ лицарських подвигів і моральних випробувань!

Write your review

Book Sir Gawain and the Green Knight

English anonymous chivalric romance of the 14th century. “Sir Gawain and the Green Knight” has been translated into Russian for the first time. Translation b...

Write your review

More books by this author

More books on this topic